Варна

Варна попадна в списък на списание „Форбс“. Той е за „Петте най-подценявани градове за посещение на Балканите“.

Морската ни столица се „конкурира“ с градове в Сърбия, Албания, Босна и Херцеговина и Република Северна Македония.

„Въпреки че често е засенчвана от столицата София, градът разполага с един особено привлекателен за туристите елемент – бреговата ивица. В слънчев ден,

Варна и дългият плаж с бял пясък е перфектното място

за плуване и слънчеви бани. Близкият Археологически музей на Варна е дом на римски бани, антични бижута и едно от най-старите в света златни съкровища“, пише в статията.

В албанския град Берат туристите могат да се насладят на архитектурното разнообразие, река Осум, както и на главната атракция – замъка Берат.

„Форбс“ посочват също Добой, град в босненската Република Сръбска, като един от подценяваните от туристите градове в Босна и Херцеговина. Там може да се види крепостта Добой, която „е изградена през тринадесети век по времето на Кралство Босна.

В Сърбия туристите могат да обърнат внимание на близкия до границата с България град Ниш. Той впечатлява с историята си, започваща още от римско време, препоръчва списанието.

В Република Северна Македония град Охрид е посочен като една от най-подценяваните туристически дестинации на Балканите.

Охрид приютява множество елементи от списъка на ЮНЕСКО като византийските църкви и Охридското езеро, в което живеят различни видове риби и водни растения, посочва изданието.

Още любопитни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук