Спирането на „Формула 1“ през август ще бъде върнато и удължено до серия от 21 дни през март и април в резултат от пандемията от коронавирус, разкриха от Международната автомобилна федерация (ФИА).

Календарът през 2020 вече бе прекратен, като откриващият старт в Австралия миналата седмица бе отменен, а следващите три състезания бяха отложени. Спортът се надява да започне най-рано през май. ФИА разкри, че Съветът на автомобилните спортове е одобрил промяна на правилника за 2020, отменяйки лятната пауза и принуждавайки 10-те тима да вземат трите седмици почивка до края на април.

Решението ще позволи на „Формула 1“ да намери нови дати за отложените състезания през август. Според няколко източници, ще бъдат обсъдени допълнителни мерки в конферентен разговор в четвъртък. Вероятно ще бъде отложено въвеждането на радикални нови технически правила, планирани за 2021. Липсата на пауза през август ще бъде нов удар за работодателите, като семейните почивки ще бъдат отменени, а втората половина от сезона ще бъде сгъстена. Очаква се състезанията ще продължат до декември.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!