ЛГБТИ Франция

Франция прие на първо четене законопроект, забраняващ конверсионната терапия за представители на ЛГБТ общността, съобщава Le Monde. Практиките налагащи хетеросексуалност могат да бъдат наказани с две години затвор и глоба от 30 000 евро. Законопроектът трябва да бъде одобрен от Сената.

Законопроектът бе приет на 5-ти октомври. Документът, предложен от партията на президента Еманюел Макрон, беше приет на първо четене и изпратен в Сената за разглеждане.

„Няма какво да се лекува. Да бъдеш себе си не е престъпление, не бива да се стремиш да излекуваш половата идентичност или сексуалната ориентация ”, каза делегатът на министъра за равенство Елизабет Морено.

Методите за „оправяне“ на хомосексуалистите са различни. Сред тях са хипноза, медикаменти, електрошок и принудителен брак.

През 2019 г. в доклад пред парламента депутати предупредиха за нарастване на докладите за употребата на хипноза, хормони, електрошок, както и за религиозни практики, които варират от сесии за въздържание и екзорсизъм до принудителни бракове с хора от противоположния пол.

Подобни действия вече се наказват от закона като умишлено насилие, злоупотреба с власт, незаконна медицинска практика, тормоз и дискриминация.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук