Северна Гърция беше ударена от силна снежна буря. Повече от 24 часа много от районите на Халкидики полуостров все още бедстват.

сняг, Гърция

Без ток са най-малко две села – Сивири и Криопиги. Екипи на електрическата компания се опитват да отстранят повредата по мрежата, но работата им е затруднена от блокираните пътища.

На полуостровите Ситония и Касандра снежната покривка достига до 40 сантиметра.

сняг, Гърция

Големи участъци от пътната мрежа в района са затрупани от сняг и непроходими.

Има и паднали дървета, които препречват пътищата.

Снощи в разчистването се е включила и армията, след като нейната помощ е била поискана от местните власти на полуостров Халкидики.

сняг, Гърция

В Олимпиада ловно куче беше спасено като по чудо, след като служител на пожарната успял да се спусне и го извади от кладенеца, в който беше паднало.

Кучето е изчезнало в петък след обяд по време на лов, а собственикът му го търсил напразно дълго време. Накрая то било проследено по GPS системата, която имало на нашийника си и тя показала, че животното се намира на 30 метра дълбочина в кладенец в район между Олимпиада и Варвара.

сняг, Гърция

Синоптиците успокояват, че силата на циклона намалява и ще бъде по-лесно на общинските служби да отворят пътищата. До вчера движението с вериги в много райони на северна Гърция беше задължително.

сняг, Гърция

В събота гръцките власти забраниха влизането на камиони през „Кулата-Промахон” заради обилните снеговалежи. Стотици камиони останаха блокирани на българо-гръцката граница.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!