границата с Гърция

Гърция остава затворена за граждани на трети страни до 19 април. Решението на гръцкото правителство да удължи временното ограничаване на сухопътните граници и забраната за влизане на граждани на трети държави влиза в сила от утре в 6 часа. То ще продължи  още две седмици, до 19 април 2021 г.

Шофьорите на камиони правят бърз тест

Решението за провеждане на бързи тестове на Евзони (Богородица) не се е променило. То важи както за шофьорите на камиони, така и за тези, за които има изключение от забраната за пътуване в южната съседка. Отрицателният резултат е предпоставка за влизане в Гърция.

Новото решение на министрите е за забрана на гражданите на трети страни да влизат в страната. Изключение правят жителите на Европейския съюз и Шенгенското пространство“ и влиза в сила утре в 6:00 часа сутринта.

Пунктът Кулата – Промахон е отворен за българи

За чуждестранни граждани, за които няма забрана, влизането е разрешено само през България, т.е. през граничния пункт Промахон (Кулата).

Гръцкото правителство е определило средата на следващия месец, 14 май, като възможна дата за начало на туристическия сезон, а за пътуване до Гърция ще са необходими или сертификат за ваксинация, или отрицателен тест или потвърждение, че сте преболедували Covid-19.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!