Атанас Пеканов
Снимка: БТА

Гръцките медии отделят специално внимание на изявленията на българския вицепремиер Атанас Пеканов и позицията на София за развитие на енергетика от възобновяеми източници.
Министър Пеканов участва в икономическия форум в Делфи.

В обширен репортаж от световния икономически форум в Делфи гръцките медии съобщават за позицията на българското правителство по дискусията „Нови енергийни пътища“.

Подчертава се участието на българския вицепремиер Атанас Пеканов, който посочил значимостта на използването на енергия от възобновяеми източници. Според него „ядрената енергия също може да се приеме за възобновяема, защото не отделя вредни емисии“.

България е заложила в Плана за възстановяване схеми за възобновяеми мощности, както и съоръжения за складиране на електроенергията, цитират медиите в Атина българския вицепремиер.

Гръцкият министър на енергетиката Костас Скрекас съобщава за програма, която осигурява държавно финансиране до 75% на разходите за поставяне на слънчеви панели на покривите на сградите.

Бившият премиер на Северна Македония Зоран Заев пък благодари на Атина за енергийната помощ през зимните месеци, както и за инвестициите  в енергетиката.

Още за България в международния новинарски поток – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук