Гърция, туризъм, туристи

От 1 май Гърция повече няма да изисква сертификата за ваксинация и тестване за Covid при влизане в страната, съобщават местните медии след заседанието на експертния съвет към гръцкото здравно министерство.

Сертификатите за ваксинация вече няма да се изискват и за влизане в закрити помещения. Властите разрешават и 100 процента запълване на капацитета на заведенията в началото на летния сезон.

Експерната комисия намалява и броя на задължителните бързи тестове за неваксинираните служители, учители и преподаватели в университети от два на един път седмично. На пресконференция заместник-министърът на здравеопазването Мина Гага заяви, че според здравния комитет носенето на маски в закрити помещения ще остане в сила поне до края на май. Маските продължават да се препоръчват и при струпване на хора в открити пространства.

Гърция имаше по 34 000 заразени на ден по време на пика на пандемията в началото на тази година. Сега случаите са паднали до 6000 на ден, но броят смъртните случаи останава относително висок – средно по 38 на ден.

Още новини от Европа – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук