георги ганев парламент
на снимката: Икономистът Георги Ганев

Икономистът Георги Ганев, който често присъства в страницата на ДЕБАТИ.бг със свои интервюта и изказвания, оглави най-важната комисия в парламента – тази по бюджет и финанси. Бяха избрани председатели и на още две парламентарни комисии – тази по правни въпроси, както и тази по здравеопазване.

След избирането на представителя на „Демократична България“ Георги Ганев Йордан Цонев поиска прегласуване и поименна проверка на присъстващите, тъй като се осъмни в наличието на кворум. След повторно гласуване, председателят беше избран.

Членове на бюджетната комисия ще бъдат Димитър Главчев, Румен Христов, Кирил Симеонов, Пламен Данаилов, Румен Гечев, Йордан Цонев, Мартин Димитров, Мария Капон и др.

Начело на комисията по здравеопазване пък застана друг член на ПГ на „Демократична България“ – д-р Александър Симидчиев. За мястото той се състезава с проф. Григор Горчев, който обаче не беше подкрепен от повечето депутати.

За членове на комисията бяха избрани Даниела Дариткова, Георги Михайлов, Георги Гьоков, Валентина Василева, Хасан Адемов и др.

Комисията по правни въпроси в парламента пък ще бъде ръководена от адв. Радостин Василев от „Има такъв народ“. В комисията влизат още Николай Хаджигенов, Хамид Хамид, Атанас Славов и др.

Депутатите приеха още предложението на Десислава Атанасова постоянните комисии да са с временен характер и без зам.-председатели. И трите комисии се състоят от 17 членове.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!