Георги Свиленски

Националният съвет на БСП избра Национален предизборен щаб на днешното си заседание. Той ще бъде ръководен от Георги Свиленски, а негови заместници ще бъдат Вяра Емилова, Атанас Зафиров и Стоян Мирчев. Щабът започва своята работа още следващата седмица.

НС на БСП избра председателите на Съветите и Комисиите към Националния съвет. Янаки Стоилов застава начело на комисията по идейно и програмно развитие, Евгени Кирилов – на съвета по външните работи, Светлана Шаренкова – на съвета по култура и медии, Крум Зарков – на съвета по правосъдието, Георги Гьоков и Емилия Масларова съвместно ще ръководят съвета по труда и социалната политика.

На днешното заседание на Националния съвет Нинова е предложила „организационна реформа в партията, която цели повече демократизация и децентрализация на партията”, съобщиха от партийния пресцентър.

Новият мандат на областните съвети на партията ще стартира И с по-голямо представителство на общинските структури в работата на съветите. Представителството в тях ще бъде 1 социалист на 300 членове, а досега беше на 400 членове. До 18 ноември трябва да се структурират новите областни съвети и да бъдат избрани техните ръководства.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!