протест Горубляне

Както обещаха снощи по време на протеста в „Триъгълника на властта“ жителите на Горубляне  блокираха движението през Цариградско шосе в двете посоки при разклона за квартал „Дружба “ и квартал „Горубляне“

Полицията пренасочва автомобилите по обходни маршрути. Очакванията са ключовото кръстовище да остане блокирано поне до 18.00 часа, след което хората ще тръгнат на шествие по „Цариградско шосе“ до площад „Независимост“. Там ще се включат в 102-рия пореден антиправителствен протест в столицата, който се очаква да се проведе отново в „Триъгълника на властта“ от 19 часа.

Вчера от изказването на Иван Димитров от инициативен комитет „Горубляне“ стана ясно, че жителите на крайния столичен квартал също се включват в общото недоволство срещу корупцията в сегашното управление на страната. Те имат и конкретен повод- решение в тяхна полза на Конституционния съд от петък.

Жителите на квартала от години протестират и блокират периодично бул. „Цариградско шосе“ заради несправедливите според тях обезщетения, които държавата плаща за имотите им, когато ги отчуждава за публични нужди.

По-рано организаторите обявиха, че намеренията им са да спират преминаването на автомобили по „Цариградско шосе“ всяка неделя. Първоначално за около час, но ако не бъдат чути исканията им са готови и да по-продължителни блокади и по-крайни действия.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук