Бойко Борисов и Делян Пеевски

ГЕРБ и ДПС ще предложат създаването на комисия за контрол на еврофондовете. Това съобщи депутатът от ДПС Делян Пеевски.

Всичко по тези теми ще минава през парламента, ще прегледаме внимателно нещата, които се отнасят до тези проекти, защото трябва да се решат проблемите на хората. Ще се запознаем с нещата и ще вземем експертно мнение как ще се реши проблемът“, посочи той, цитиран от БНТ.

Вчера депутати от ГЕРБ-СДС призоваха правителството да промени по най-бързия начин Териториалните планове за справедлив преход на въглищните региони. Те са за областите Стара Загора, Перник и Кюстендил.

Подкомисията за контрол на еврофондовете ще стане комисия днес“, заяви и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента.

„Комисията ще подготвя критериите за фирмите, които ще кандидатстват по Териториалните планове за справедлив преход на въглищните региони“, обясни Борисов.

Делян Пеевски коментира, че няма да се разглеждат фирми, а критерии как да се случат нещата, за да има пълна прозрачност съгласно европейските изисквания, за да има ясно и прозрачно финансиране, което да допринесе за осигуряване на работни места и развитие на региона.

„Програмата се отваря догодина, трябва да има ясни критерии как се избират компаниите и какво ще донесат за региона като развитие“, посочи депутатът от ДПС.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук