След като постигнаха споразумение по 7 от общо 18 сектора, бъдещите коалиционни партньори ГЕРБ и „Обединените патриоти“, са на противоположно мнение по исканите от президента Румен Радев промени в ИК, насочени към ограничаване на избирателните права на българските граждани зад граница.

Смятам, че предложението е във вярна посока, приветствам президента за това, действително влиянието на Турция трябва да бъде ограничено, дали с уседналост, дали с ограничаване броя на секциите, каза Симеонов в студиото на „Нова телевизия“, където гостуваша заедно с Цветан Цветанов от ГЕРБ.

„Тук определено имаме разминаване, не намираме за правилно президентът да прави законодателни предложения, макар и чрез правосъдното министерство, защото няма такива правомощия. Защо не каза как стана президент – с фалшивите новини, които облъчваха не малка част от избирателите и постигна една победа, която надали заслужаваше. Такава беше стратегията на БСП – с троловете“, категоричен бе обаче Цветанов.

Вчера държавният глава излезе с позиция по спорния проект на МП, който беше оттеглен. Той поздрави ведомството за смелостта да направи тези промени, макар че именно оттам го оттеглиха и уволниха чиновник.

„Станахме свидетели на организиран опит отвън да се повлияе на изборните резултати“, каза Румен Радев и заяви, че са нужни ефективни мерки.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!