Александър Дунчев
На снимката: Александър Дунчев

В срещата между ГЕРБ и ПП в Народното събрание ще участват Десислава Атанасова, Кирил Петков и Асен Василев. „Ще се обсъжда спирането на кражбите, корупцията и демонтирането на всички порочни практики и схеми, от последните 20 години“. Това каза днес народният представител от „Продължаваме промяната“ Александър Дунчев.

Това потвърждава информацията, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да участва в разговорите, нищо че политическата логика предполагате, когато две партии се срещат, лидерите им бъдат там – особено щом едната страна (ПП) посочва, че съпредседателите ѝ ще разговарят. И особено когато става дума за среща между политически опоненти.

По думите на Дончев в интервю за БНТ пък единственият шанс за управление на ГЕРБ с ДБ и ПП е, ако ГЕРБ изпълнят на практика – съдейки от видяното през годините – неизпълними условия като смяна на главния прокурор, нова антикорупционна комисия, смяна на всички корумпирани кадри в държавната администрация.

По думите му на Дончев ПП вече са понесли риск от партии с обречено минало и зависимости от мафията. По всяка вероятност депутатът има предвид БСП, която беше коалиционен партньор на ПП в миналото и която преди дни гласува връщането на хартиената бюлетина на първо четене.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук