ГЕРБ брифинг

 

Взехме решение и предложението ни е да оттеглим г-н Ципов. Това каза премиерът в оставка Бойко Борисов на брифинг на ГЕРБ.

Вчера председателката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова отстояваше до последно точно те да получат този пост, като победители на последните избори. Сега вече партията не иска да носи отговорност за евентуален провал на изборите.

Останалите парламентарно представени партии не издигнаха кандидатури за шеф на ЦИК. БСП, ДБ и „Изправи се! Мутри вън!“ декларираха, че няма да подкрепят Ципов. Според тях той не е подходящ, но не можаха да излъчат обща кандидатура за този пост.

Самият Ципов посочи, че след консултациите вчера при президента станало ясно, че има само една единствена кандидатура за председател на ЦИК.

“След като разсъждавах в късния следобед на вчерашния ден си позволих да помоля вечерта премиера тази сутрин рано да свикаме заседание на управителния орган на ГЕРБ -изпълнителната комисия. Целта е да анализираме така създалата се ситуация. Вчера за пореден път  станахме свидетели на това, че всички други партии решиха реално да избягат от отговорност”, каза той.

“Аз не се притеснявам от това че съм номиниран за председател на ЦИК и че мога да бъда определен като такъв”, заяви Ципов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук