ГЕРБ разкритикуваха искането за оставка на Иван Гешев, отправено от управляващото мнозинство в парламента.

„Иван Гешев не е най-големият проблем. Най-големият проблем са инфлацията и високите сметки. Инфлацията се е покачила толкова драматично, това изяжда доходите на хората“, заяви народният представител от ГЕРБ Христо Гаджев.

Според Гаджев управляващите се бавят ненужно дълго.

„Съдебна реформа се прави със законопроекти. Такъв законопроект няма внесен в Народното събрание. Ако месец и половина им трябваше за една декларация, да видим колко време ще им трябва за законопроектите“, каза Гаджев.

Той отбеляза, че ГЕРБ са направили много стъпки в годините на управлението, за да се подобри съдебната система.

„Това, което сме правили през мандатите са законодателни промени за систематизиране на съдебната система, за да може ефективно да раздава правосъдие. Доколко тя се справя с тази задача е въпрос на анализ. Не е важно да се правят законодателни промени на дадено лице на принципа „стани, да седна“, а как да се подобри работата на институциите. Най-вече да се подобри ефикасността на самите съдии и прокурори. Също и бързина на съдебни процес, за да не се бавят делата с години“, категоричен е Гаджев.

Според него най-важно е управляващите да се справят с високите цени на тока.

Тома Биков: Безразлични сме към декларацията

До момента не сме видели законопроекти и не сме видели симптоми да се работи по такива. Готови сме за участие в разговори за съдебна реформа, ако те решават системи проблеми. Така че по-скоро сме безразлични към тази декларации. Декларациите не правят реформи. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Очаквайте подробности.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук