Днес на заседание Изпълнителната комисия на ГЕРБ се очаква да се реши дали партията ще върне мандата или ще внесе проектосъстава на правителството начело с Даниел Митов за гласуване в Народното събрание.

„Има такъв народ“ отхвърлиха поканата за консултации с ГЕРБ – СДС, преди това от „Демократична България“ направиха същото.

Припомняме, че ГЕРБ – СДС изпратиха писмена покана за разговори с „Има такъв народ”, но партията на Слави Трифонов отхвърли поканата за консултации с ГЕРБ – СДС, а Тошко Йорданов заяви, че още преди конституирането на настоящия парламент ПП „Има такъв народ“ са заявили пределно ясно, че по никакъв начин и по никакъв повод няма да участват в разговори с партии, представляващи досегашното управление на страната.

„За нас ПП ГЕРБ е основен символ на статуквото и за нас е изключено да обсъждаме каквото и да било правителство, предложено от представителите на тази партия. Затова намираме за естествено да откажем участие в предложените от Вас консултации“, заяви Йорданов.

Даниел Митов от своя страна по-късно заяви, че ГЕРБ е партия с процедури с ясно разписан подход. По думите му артиите на статуквото са нещо динамично. „Зад тези партии, които са традиционни, партии, които са се утвърдили във времето, стоят български избиратели и то много български избиратели. Отказът от диалог не е политическо поведение, което може да бъде поддържано дълго време“, подчерта Даниел Митов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!