Борисов и Рашков

ПП ГЕРБ внесе в Софийски градски съд искова молба за 100 000 лв. срещу Бойко Рашков във връзка с изявленията му за парите от магистрала „Хемус“. Делото е образувано и разпределено на съдия-докладчик.

Припомняме, че според вътрешния министър част от средствата за строителството на АМ „Хемус“ са отивали при ГЕРБ. Става дума за около 40% от парите.

Рашков даде показания като свидетел по делото за авансовите плащания на магистрала „Хемус“.

От прокуратурата съобщиха, че по време на разпита свидетелят не е посочил конкретика и определил изказванията си пред националното радио като политически.

„Аз заявих на прокурора, че нямам доверие в прокуратурата и съм напълно убеден, че ако кажа конкретни факти, ако се задълбоча съвсем, тази информация, цялата, ще отиде към Борисов“, коментира Рашков.

Според ГЕРБ думите на вътрешния министър са откровени лъжи, целящи да злепоставят партията.

„За пореден път Бойко Рашков лъже и хвърля в общественото пространство обвинения без да посочи доказателства за тях!, посочиха в писмена позиция ПП ГЕРБ преди време.

По думите им Рашков „за пореден път се опитва да отклони общественото внимание от проблемите на деня, с активни мероприятия, защото така му е наредил началникът му Румен Радев“.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!