Ако правителството поиска на територията на България да дойдат натовски войници, самолети, кораби по плана на НАТО, ние ще ги подкрепим. Защото ние сме убедени, че само общата отбрана на всички като един ще спрат агресията.  Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той призова за решителност от страна на България по отношение на напрежението НАТО-Русия.

„И сме убедени, че ако се допусне конфликт, Заради никаквата ни политика в момента, ще понесем тежки загуби“, каза още той.

Лидерът на ГЕРБ обърна внимание, че външният ни министър няма активна дипломатическа дейност и дори не присъства на съвета на външните министри, а изпрати  заместник.

„Ние трябва да бъдем изключително решителни и ако управляващите имат куража и волята, да подкрепим всяко едно решение, което гарантира нашата отбранителна сигурност. Казвам- отбранителна. Това не значи да изпращаш войски, а съгласно плановете на щабовете на НАТО да изпълните нашите съюзнически договорености. И по никакъв начин да не дадем шанс България да се третира като страна, която се колебае. Трябва да бъдем максимално решителни. И въобще тук не става въпрос за нашите отношения с Русия”, коментира Борисов.

По думите му, ако се стигне дори до локален конфликт и санкции срещу Русия, България ще бъде потърпевша.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук