Папа Франциск

Украинците заслужават мир, призова папа Франциск в специална молитва в сряда, тъй като заплахата от война с Русия продължава да е надвиснала над бившата съветска република.

„Моля ви да се молите за мир в Украйна и да го правите често през този ден“, каза папата в края на седмичната си аудиенция.

Папа Франциск описа украинците като „страдащи хора, които са страдали от глад, които са претърпели много жестокости и които заслужават мир“.

„Нека молитвите и виковете, които днес се издигат до небето, достигнат до сърцата и умовете на тези, които са отговорни на земята и да направят така че диалогът да надделее и доброто на всички да бъде поставено над партийните интереси“, каза той.

Папа Франциск завърши с призива: „Моля, никога война“.

Лидерът на 1,3 милиарда католици по света обяви в неделя 26 февруари за международен ден на молитви за мир, като обърна по-специално внимание на кризата в Украйна.

По време на седмичната си аудиенция той говори и за трудностите, които родителите могат да срещнат при отглеждането на потомството. Тези проблеми включват родители, които виждат различни сексуални ориентации в децата си, и как да се справят с това, как да подкрепят децата си, а не да се крият зад осъдително отношение.

папа Франциск

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук