Тома Биков
на снимката: Депутатът от ГЕРБ Тома Биков

На своя специална пресконференция от ГЕРБ отправиха въпрос към лидера на БСП Корнелия Нинова дали е правила опит да „купи“ лидерския пост в столетницата. Предлагала ли е Корнелия Нинова 30 млн. лв. на Михаил Миков, за да се откаже от лидерското място в БСП, запита депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

„Ние имаме доста сериозни източници на информация в тази посока. Очакваме отговорът на Нинова веднага, ако тя има да каже нещо по този въпрос. Ако тя замълчи, ще приемем, че отговорът е „да“. След като тя има претенцията да бъде морален стожер, нека да отговори и на тези въпроси“, настоя Биков.

Той подчерта още, че ако тази информация се окаже вярна, отговор трябва да бъде даден и на още въпроси.

„Въпросът е откъде са дошли /парите/, как биха били върнати и какви ангажименти са били поети. Ние имаме конкретна информация, но ще изчакаме отговора на г-жа Нинова, защото така е коректно“, допълни още депутатът.

Според него ГЕРБ е създал висок стандарт в българската политика, защото с постовете си се разделят хора, за които има „дори и сянка на съмнение“ за някаква нередност.

„Има „отечествен фронт“ срещу управляващото мнозинство, който е разнороден и в който участват най-различни субекти. Ние вярваме, че българските граждани няма да позволят страната да потъне в хаос, каквото искат г-жа Нинова и нейните приятели“, каза още Тома Биков.

Колегата му Спас Гърневски пък припомни случаят с приватизацията на дружеството „Техноимпекс“.

„Корнелия Нинова е в БСП от 2003 г., а апартаментът й е купен през 2004 г., когато вече е била в партията. По едно и също време с Корнелия Нинова сме били в СДС по времето, когато партията управляваше. Искам да попитам как тя като млада и синя активистка, успя да извърши приватизация на „Техноимпекс“. Как така беше толкова приближена, че успя да стигне до такава позиция на крехка възраст?“ – запита той.

По думите му днес моралът е друг и докато политичети на ГЕРБ подават оставки само при съмнения, Нинова „обикаля страната с черната кобила и сее отрова в обществото“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук