Северен поток - 2

Германското правителство няма планове за ответни мерки срещу санкциите на САЩ против „Северен поток-2“, заяви германският кабинет. Кабинетът обаче отново подчертава, че отхвърля екстериториалните санкции, които включват и газопровода.

„Правителството няма да започне обсъждане на ответни мерки, дипломатически санкции, забрани за влизане на лица, отговорни за санкциите срещу „Северен поток-2“. Правителството е на мнение, че такива мерки не са от полза. В допълнение, правителството обръща внимание на факта, че противодействие на санкциите в своята основа може да бъде въведено само в съгласие с Европейския съюз“, се казва в изавлението на германските управляващи.

Кабинетът продължава да има положително отношение към проекта „Северен поток-2“, очаква неговото приключване и ще продължи да оказва политическа подкрепа на компаниите, участващи в него, гласи отговорът на правителството на въпрос на фракцията „Алтернатива за Германия“ в Бундестага. Документът беше публикуван на уебсайта на германския парламент.

„Правителството на ФРГ продължава да оценява положително проекта „Северен поток-2“, подчертава той.

От гледна точка на германския кабинет това е преди всичко търговски проект. Правителството ще продължи да оказва политическа подкрепа на компаниите, участващи в проекта, гласи отговорът на депутатския въпрос.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук