Словения коронавирус

Германската федерална провинция Саксония смята да създаде институция за „принудително настаняване“ на хора, които многократно са били залавяни за нарушаване на карантината във връзка с коронавируса, пише Билд.

За тези цели се планира да се преоборудва център за първично приемане на бежанци, построен през 2017 г. в Дрезден. Министерството на социалната защита потвърди плановете за преоборудване на центъра.

Както таблоидът писа, през пролетта на 2020 г. министърът на здравеопазването на Саксония Петра Кьопинг е предложил да бъдат изпращани нарушители на карантината в психиатрични болници. Тези планове не са били одобрени, както и идеите за настаняване в хотели или болници.

Какви ще бъдат условията и разходите за настаняване в институцията, не се съобщава. Районът обаче е ограден и полицията ще го наблюдава.

„Принудителното настаняване“ може да заплашва хора, които многократно са извършвали нарушения. „Редът на действията е постепенен: предупреждение, глоба, съдебна заповед“, казаха от министерството. Искането до съда трябва да бъде подадено от тази институция.

Броят на откритите случаи на инфекция в Германия възлиза на 2 000 958, според данни на института „Роберт Кох“, който е част от Министерството на здравеопазването на Германия и поддържа статистика за честотата на COVID-19 в страната. /БГНЕС

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!