Затворът в Молтсфелде /снимка: Билд/

Центърът за задържане на непълнолетни Молтсфелде в Шлезвиг-Холщайн е място, където скоро ще бъдат затваряни проблемлни лица, неспазващи карантинните ограничения.

В свой репортаж „Билд“ показва сграда, оградена с телена ограда, в която ще бъдат изпращани лица, които не спазват разпорежданията за карантина.

Това означава, че, който бъде хванат многократно от полицията в Шлезвиг-Холщайн да напуска дома си, въпреки карантината, получава последен шанс под формата на „дружески разговор“.

Хората ще бъдат посетени вкъщи ще бъдат предупреждавани, че ако бъдат хванати още веднъж, че нарушават предписанията, ще бъдат изпратени в Молтсфелде.

Веднъж влязъл в центъра, провинилият се го очакват нерадостни дни.

На разположение са 6 стаи по 12 кв. м.

От репортажа се вижда, че помещенията са оборудвани със светли плочки, дървено легло, етажерка, маса, стол. Гледката навън е през прозорец с решетки. И в центъра действат жестоки правила.

По двора може да се разхождат арестуваните малолетни и децата, да играят баскетбол, но нарушителите на карантината няма да имат правото да се възползват от тази възможност. Те ще трябва да останат в стаята си от 12 квадратни метра, която не е никак уютна.

Затова човек трябва добре да си помисли дали да се опълчи срещу карантината или да си остане вкъщи, където е далеч по-приятно.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!