Иван Гешев
Доскоро само Бог беше над Иван Гешев. Вече не е така.

Бившият (от снощи) главен прокурор Иван Гешев се зарече да се бори за истината и справедливостта в „Отечеството“. Гешев направи това в емоционално изригване в своя фейсбук профил, веднага след като стана ясно, че президентът Радев е подписал указа за неговото отстраняване.

Прокурорът, който години наред държеше дела „на трупчета“, за да контролира политици и събития, а в последните дни взе да иска имунитета на депутати от различни партии и да размразява отдавна прекратени дела, се обяви за „несправедливо отстранен“.

Няма по-важно нещо на света от истината. Справедливостта е резултат от истината. Дали тези “политици”, които изкривиха истината и несправедливо ме отстраниха заради думите “политически боклук, извинявам се за израза” – дали по този начин ще постигнат одобрението на хората? Дали безогледното пренебрегване на фундаментални правни принципи и зачеркването на жизнено важни принципи като демокрацията и справедливостта ще бъде възприето от народа за нормално? Битката за справедливост не е само моя лична битка, битката за справедливост е битка на целия български народ. В името на Отечеството тази борба продължава! Да живее България! Бог с нами!“, написа Гешев.

В поста си той гарнира думата „България“ със съответното емоджи – българското знаменце. А след него остави само зов към Този, който Единствен беше над него – допреди няколко часа.

Малко по-късно Прокурорската колегия на ВСС се събра на извънредно заседание. Кадровиците дълго решаваха кой да изпълнява функциите на главен прокурор до избирането на титуляр.

И избраха наскоро еманципиралия се от Гешев Борислав Сарафов.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук