анкета резултати

Изминалата 2021-ва беше много динамична. Освен тъжни събития, се случиха и редица весели. Разбира се имаше и гафове – пиперливата подправка на обществения живот.

69 процента от читателите на ДЕБАТИ.бг са гласували за най-голям гаф на годината да бъде избрана кандидатурата на Петър Илиев за министър. С поведението си и уличаването му в плагиатство, адвокатът успя за много кратко време да разбуни обществения дух и дори да срине доверието в партията, която го номинира „Има такъв народ“. Не е пресилено да се каже, че ниският резултат на партията на Слави Трифонов на изборите през ноември, от части се дължи на лошите политически кандидатури, които ИТН направи през лятото и есента.

На второ място читателите са определили провалът на ваксинационната кампания. Заради този гаф, сме на последно място в Европейския съюз по процент на ваксинирани, а до скоро държахме първите места в света по смъртност на глава на населението.

На трето място се нарежда хакерската атака по време на електронното преброяване. Първо беше обявено, че който не се преброи поне в интернет, щял да бъде глобен, а се оказа, че дори да искаме да го направим, е трудно и почти невъзможно. Дни наред хората нямаха достъп до сайта на който трябваше да се преброят електронно, а от НСИ не знаеха какво да предприемат. Започнаха обяснения, обвинения но в крайна сметка преброяването на населението се оказа пълен провал.

На последно място е ситуацията със заседналият край бреговете на Камен бряг кораб „Вера -Су“ и продължилата почти месец агония и некомпетентност на българските служби да се справят със ситуацията.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук