Говорителят на партия "Независими гърциѝ" Магдалена Пападопулу

Партията на военния министър Панос Каменос не отстъпва от позицията против името на Македония да включва тази дума, заяви говорителят на формацията Магдалена Пападопулу в интервю за радио „Реал ФМ“. „Независими гърци“ са партньор в гръцката управленска коалиция.

„Не можем да приемем име, в което е включен терминът „Македония“ или производни на него. Държавата на Скопие ще трябва ще трябва да приеме един комплексен договор, което означава промяна на конституцията, промяна на личните карти, едно име за всички употреби. Във всеки случай ние, „Независими гърци“, не можем да отстъпим от основните въпроси и нашите твърди позиции. За нас сърцевината на иредентизма в съседната държава се намира в името“, заяви Пападопулу.

Във връзка с това, че евентуалният договор със Скопие ще трябва да бъде гласуван в гръцкия парламент с мнозинство от 180 депутати, говорителят на „Независими гърци“ каза, че представяната от нея партия няма да отстъпи от позицията и казват „не“ за употреба на термина „Македония“ или производни от нея.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук