убиецът от соло

Убиецът от дискотека „Соло“ е открит и задържан. След 12 години неизвестност. Осъденият за убийството Илиян Тодоров е задържан в Узбекистан. Той се опитал да се качи с фалшив паспорт от летището в Ташкент към Истанбул. На място обаче се появило съмнение, че документът е фалшив. 

Снимки, изпратени до властите у нас, след направена експертиза, доказали, че става въпрос именно за Илиян Тодоров.

Със случая са ангажирани компетентните гранични власти, както и компетентната прокуратура в Узбекистан.

Прокуратурата в Узбекистан е образувала досъдебно производство за извършено от Тодоров документно престъпление, което предстои да се разгледа.

Процесът срещу него в България беше свързан с множество скандали. Той е в неизвестност над 12 години.

Българските власти са уведомени за задържането нa Тодоров на 4 март. Говорителят на главния прокурор Сийка Милева потвърди пред NOVA за задържането. Предстои да бъде поискана екстрадицията на Тодоров у нас.

Тодоров получи доживотна присъда за убийството с нож на Васил Александров и Кирил Въжаров пред дискотека „Соло” в София през 2009 г. Извършителят беше заловен няколко дни по-късно. Тодоров се измъкна от правосъдието, след като веднъж беше пуснат на свобода от съдия Румяна Ченалова. Малко след това обвиняемият бе осъден на доживотен затвор.

В края на 2013 година Интерпол обяви за издирване Тодоров. През годините той изпрати няколко видеообръщения, в които оспорваше присъдата си.

За това, което Илиян Тодоров извърши, възмездие няма. Това коментира Михаил Въжаров –

баща на убития пред дискотека „Соло” Кирил Въжаров.

Новината за задържането от днес обаче Въжаров посочи, че не е утеха.

„Неговото залавяне е урок за тези, които в момента правят безразсъдни неща – че рано или късно ще дойде възмездие”, каза още той.

Въжаров не вижда смисъл от това да опитва да се види с Тодоров.

„Той, може би, все още не е осъзнал какво е извършил. Неговото нагло поведение по време на процеса и сигурността му, че е над закона… Каквото било, било. Да си излежава присъдата”, допълни бащата.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук