„Баба Ванга“ е смятана за най-голямата ясновидка на времето си, пише германското издание на „Хъфингтън поуст“. Преди смъртта си през 1996 година българската пророчица баба Ванга прави предсказания за докъм 5079-та – годината, в която според нея трябва да очакваме края на света.

Някои от предсказанията на Ванга междувременно са се оказали верни. Например това, че 44-ият американски президдент ще е афроамериканец – прогноза, която Ванга е направила много години преди Барак Обама да спечели през 2009 президентските избори в САЩ. Още през 1989 Ванга предупреждава за терористичните нападения от 11-ти септември 2001. Твърди се, че освен това тя е предсказала Брекзита и възхода на т.нар. „Ислямска държава“. А какво да очакваме – според прогнозите на Ванга – през предстоящата 2018-та? Предсказанията ѝ за настъпващата година са две. Едното е, че Китай ще се превърне в световна сила номер едно, измествайки САЩ от водещата позиция. Второто пророчество е, че на Венера ще бъде открита нова форма на енергия, както пише „Хъфингтън поуст“.

Изданието посочва и няколко случая, при които предсказанията на Ванга са се оказали неверни. Например това, че 44-ият американски президент ще бъде последният президент на САЩ. С идването на Доналд Тръмп на власт през януари 2017 това предсказание се оказа погрешно.

Въпросът, разбира се, е колко големи са шансовете предсказанията на Ванга за 2018-та година да се окажат верни? Първата прогноза – за това, че Китай ще бъде новата водеща световна сила – звучи вече познато. Редица медии вече коментираха, че Китай измества САЩ от водещата позиция в света. Британското списание „Икономист“ например нарече китайския правителствен шеф Си Цзинпин „най-силният човек в света“ – определение, което досега е било използвано само за американските президенти. Китай набира мощ и по отношение на икономиката. Още през 2015 производството на страната е съставлявало 15,6% от световната икономика.

Що се отнася до второто предсказание, то е по-скоро безпочвено, смята „Хъфингтън поуст“. Според Ванга, на Венера ще бъде открит нов енергиен източник. Понастоящем обаче изобщо няма планове за експедиции на Венера, да не говорим за планове да се търсят някакви енергийни източници. Изданието обаче посочва, че през 2018 „Parker Solar Probe“ – космическата сонда на американската агенция за космически изследвания НАСА – ще прави изследвания на Слънцето и за тази цел ще премине покрай Венера.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук