Хамид Хамид
на снимката: Хамид Хамид

В СПЕЦИАЛНО интервю за ДЕБАТИ.БГ депутатът от ДПС Хамид Хамид каза, че цари безхаберие във всички сектори на държавата.

„Управлява се в хаос, без ясни приоритети, без ясни цели, без ясна програма. Управлява се ден да мине, друг да дойде. Това няма как да не докара до кризи, подобни на Пернишката. Тежка криза, огромен брой хора са оставени без вода, заради бездействието и безхаберието на някои чиновници. Затова трябва да се носи и политическа отговорност. И се надяваме това да бъде поставено като акцент в дебатите по вота на недоверие”, каза Хамид.

Освен това депутатът каза, че ДПС е ясна опозиция на сегашното правителство и за разлика от „Воля”, които само на думи са против него, и с тяхна помощ днес избраха Емил Димитров-Ревизоро, то ДПС и при вота ще действа като опозиция.

„Днес депутатите от „Воля”, ако бяха в зала, нямаше да бъде избран Ревизоро за министър. Те от трибуната обявиха, че напускат залата, за да могат без техните гласове да падне кворума и да бъде избран (Емил Димитров за министър на околната среда-бел.ред). Така ще действат и по вота. Обзалагам се, че те добре осребряват своето присъствие и в никакъв случай не са опозиция на това управление”.

И добави:

„ДПС е опозиционна партия, ДПС ще подкрепи този вот. Предстоят срещи с колегите от БСП в утрешния ден, в който да изслушаме мотивите и да преценим дали ние ще добавим наши идеи, наши виждания или само ще гласуваме. Но ние като опозиция сме против това правителство и го заявихме още от първия ден на сформирането му.”

Цялото интервю с Хамид Хамид може да прочетете ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!