Харуки Мураками
на снимката: Японският писател Харуки Мураками

Световноизвестният японски писател Харуки Мураками ще се пробва в напълно ново за него поприще – като водещ на музикално радиопредаване, където ще предлага на слушателите своите любими мелодии и песни. Това съобщи пресслужбата на радио Tokyo FM, на вълните на което от 5 август стартира авторската програма под названието RUN&SONGS. /Тичане и песни/

Мураками е известен с увлечението по тичането, и не веднъж е участвал в маратони. В своето предаване той ще пуска на слушателите песни и мелодии, които самият той слуша, докато тича. Той се увлича по джаза от години, но не е ясно какво точно ще избира, за да предложи на слушателите“, казват от Tokyo FM.

Шейсет и девет годишният Мураками е известен и с това, че никога не дава да го записват на интервюта. Гласът му е почти неизвестен в Япония и затова новината за неговото авторско предаване по радиото предизвика силен интерес. В специално изявление за пресата бъдещият водещ съобщи, че смята да пуска по радиото мелодии, които не са много известни на широката публика. Харуки Мураками е един от най-известните съвременни автори. Неговите произведения са преведени на повече от 40 езика. Нееднократно е номиниран за Нобелова награда за литература. Сред някои от известните му произведения са „Хроника на птицата с пружина“, „За какво говора, когато говоря за бяг“, „Кафка на плажа“, „Спутник, моя любов“, „Норвежката гора“, На юг от границата, на запад от слънцето“, „Преследване на дива овца“ и др.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!