Сирос, Гърция

След две години на ограничения заради пандемията туристите вече влизат в Гърция свободно. Хиляди българи са в южната ни съседка за почивните дни.

Преминаването на границата става много бързо, съобщават българи, които още вчера пристигнаха за празниците в Гърция. Интересът е към туристическите райони в северната част на страната поради ограничените почивни дни и скъпия бензин, пише БНР.

Част от хотелите на Халкидики са само с български туристи, съобщават доволни от клиентите си собствениците. Хиляди български туристи избраха за тридневна почивка островите Тасос и Самотраки, където хотелиерите предлагат ниски цени на туристическите пакети.

На много места в хотели и заведения има табели на български, че се търсят сезонни работници. Само до края на май има над 50 хиляди свободни работни места.

Повечето клиенти днес са българи, съобщават търговците, които започнаха и сезонни намаления.

Хубавото време напълни заведенията по брега на морето с българи.

Гърция очаква много силен туристически сезон тази година, на база предварителни резервации, като много е силен интересът на туристите от балканските страни, информират туроператорите.

Припомняме, че през миналите почивни дни у нас, около 1 май, Гърция отново беше предпочитана дестинация за прекарване на празника. Тогава южната ни съседка беше предпочетена от над 35 000 от сънародниците ни.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук