Хиляди граждани за трети пореден ден излязоха на улиците в подкрепа на правителството в деня, в който се гласува вотът на недоверие. Днешната демонстрация е пред Народното събрание и започна в 18:30 часа.

Същевременно протест срещу правителството с участието на ДПС и „Възраждане” се организира между храма „Александър Невски” и Народното събрание. За него, както съобщихме по-рано пристигнаха хора с автобуси от цялата страна. Подобна организация не се наблюдава за демонстрацията в подкрепа на правителството.

Хората посрещнаха новината за падането на правителството с викове: „Мафия“ и „У-у-у“. След гласуването на вота на недоверие депутатите от управляващата коалиция се присъединиха към протестиращите, където бяха посрещнати от аплодисменти.

Ние сме тук за дългата игра и ще сме тук, докато не отстоим независим парламент, заяви Кирил Петков. Той съобщи, че ПП ще изпрати официално писмо към депутатите от ИТН, които да ги подкрепят в бъдещ кабинет в рамките на 47-ото Народно събрание. Ако няма желаещи – отиваме на избори, каза още Петков.

Да се знае, че няма да има увеличение на пенсиите, няма да има данъчни облекчения за младите семейства и затова е виновна новата четворна коалиция, коментира след вота Корнелия Нинова.

Днес определено победиха тези, които не искат България да се променя. Ние искаме да се променя, искаме да си подредим страната и икономиката. За мен най-важното е да се развива България по правилния начин. Ако има кой да ме замести в министрерството, бих се върнал в университета, там е моето място, каза Николай Денков.

В първия си коментар вътрешният министър вече в оставка Бойко Рашков каза, че „около Юда се групираха онези, които крадоха 10-12 години държавата, където намерят като африкански скакалци“.

Рашков заяви, че няма по-спокоен протест от този, който се провежда пред сградата на Народното събрание.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук