Уолстрийт борси, фондови пазари

Хората смятат, че икономическите последствия от коронавируса ще бъдат по-тежки, отколкото здравните. Това показва ново проучване, цитирано от Световния икономически форум. Икономическите рискове, произтичащи от рестриктивните мерки, предприети от държавите, тревожат хората повече, отколкото самото заболяване.

Проучването е направено сред 10 000 възрастни от 12 държави. Оказва се, че хората се притесняват най-вече за своите работни места и парите си.

коронавирус, икономика, страхове

Голяма част от хората се опасявате, че епидемията ще засегне най-вече техните финанси. Най-разтревожени са респондентите от Виетнам, Китай, Индия и Италия.

От февруари досега са се увеличили тревогите за заетостта и бизнеса, най-вече в Италия, Франция, Великобритания и САЩ. В тези държави, икономическите страхове са по-големи, отколкото здравните.

КОЛКО ЩЕ ЗАГУБИ СВЕТА ОТ КОРОНАВИРУСА?

Освен трагичните човешки последици от коронавируса, най-много ще пострада глобалната икономика. Очаква се тя да загуби 1 трилион долара през 2020г., съобщи ООН.

Глобалната икономика ще се забави с около 2%.

Докладът на ООН се основава на срива на финансовите пазари, прекъснатите вериги на доставки от Китай, несигурността в цените на петрола. ООН предполага, че много малко страни ще останат незасегнати от финансовите последствия на епидемията.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук