Христо Гърбов
На снимката: Христо Гърбов

Не искам да заклеймявам никакви партии, но бих заклеймил няколко човешки категории и поведения в политиката. Това каза специално за ДЕБАТИ.БГ актьорът Христо Гърбов.

Според него за сега новите лица от „Продължаваме промяната“ разполагат с голямо доверие, въпреки че ги спрягат за леви, десни, центристи и какви ли още не.

„Това е пътят. Ценната политика, която касае добруването на повече хора, трябва да се обединява“, каза той.

Според известния актьор за сега новото поколение политици прави добро впечатление.

„Дойдоха много добри поколения. Те са възпитани и тонът им е съвсем друг. Не са нахални и неуважителни. Няма да им е леко, защото трябва да се справят с много кризи, но пък така ще се изпробват. Или ще се справят, или не. Трябва да има движение. Не бива да се забиваме на едно място като виждаме, че не върви добре. Като чуваме как ни хулят от всякъде, че сме корумпирани и че хората са бедни. Това са все неща, които изискват промяна“, коментира той.

Според Христо Гърбов младостта на новия министър на културата не трябва да се смята за порок, а фактът, че дълго време е бил извън България може и да е за добро, стига да се учи бързо.

„Да, млад е човекът. Може би в това има някакъв недостатък, но пък е хубаво, защото, ако прояви качества и влезе в проблемите на културата, ще може да свърши работа. Ако сте забелязали, културата у нас винаги е поставяна на последно място. Там пари няма, бюджетът е около 100 млн., а Министерството е страшно голямо и обхваща сгради, културни наследства и т.н.“, каза актьорът.

Ако искате да разберете какво разсмива известния актьор, какви са спомените му за легендарната Юлия Огнянова и оптимист ли е за бъдещето на страната ни, четете цялото интервю на Христо Гърбов за ДЕБАТИ.БГ ТУК.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук