Крум Зарков
На снимката: Крум Зарков

Обявилият, че ще се кандидатира за лидер на БСП Крум Зарков, не спести критики пред конгреса на партията. От трибуната той заяви:

„“Уважаеми делегати, уважаеми хора, които милеят за лявата идея, спите ли дълбоко? Упоени ли сте вече достатъчно от това, което се случва от сутринта? Готови ли сте за фаталния удар. Сърцето на нашата партия са нашите членове и симпатизанти, но мозъкът трябва да е тук. От него трябва да тръгне възстановяването“.

Според него провалът на партията трябва да бъде анализиран, а БСП трябва да се насочи към диалог с избирателите си.

„Провалът на изборите е представен като успех, защото сме във властта. Спомням си по време на кампанията. От най-новата политическа партия даваха заявки, че трябва да се работи с БСП. Тогава споменаваха моето име, реакцията беше чудовищна. Днес обаче видите ли, те ни били приели, да приеха ни по силата на парламентарната математика и по силата на чувството за отговорност, защото не можехме да си позволим да вкараме страната в парламентарна криза, но избирателите не ни приеха. Вътрешни врагове винаги е имало, но външният знак не забелязахме“, каза Зарков.

Зарков каза, че е срамно БСП да загубила изборите от ДПС.

„Имаме нужда да отидем да видим всяка партийна организация, с хора, които страдат, че БСП е четвърта, че бяхме победени от ДПС. Тези хора заслужават да отидем и да ги чуем, като им дадем надежда. Лявото има страхотен потенциал, а единствената сила, която може да го носи е БСП“, добави Крум Зарков.

Припомняме, че днес се провежда заседание на 50-ия конгрес на БСП. Дневният ред на заседанието предвижда политически доклад на Националния съвет за парламентарните и президентските избори през 2021 и идейно-програмното и организационно състояние на БСП и определяне на мерки за развитие. Друга точка от дневния ред предвижда констатиране прекратяването на правомощията на председателя на БСП. Делегатите на Конгреса ще разгледат и решение за стартиране на кампания за пряк вътрешнопартиен избор на председател на БСП. Крум Зарков е единственият до момента, заявил, че иска да оглави левицата.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук