Христо Иванов
На снимката: Христо Иванов съпредседател на "Демократична България"

Очевидно целта е България да бъде хвърлена отново в избори, които абсолютно нищо няма да решат. Това заяви съпредседателят на „Да, България“ Христо Иванов в кулоарите на парламента. 

Той призова никой да не се поддава на шантажа, който се опитва да се произведе.

„България има нужда от правителство. Всички сме на това мнение. Ще продължим да работим за това“ каза Иванов.

„Искания за сваляне на имунитет на Борисов, или който и да е депутат, няма. Всичко което е говорено, е с оглед на ситуацията като цяло в страната, в която главният прокурор заявява, че ще атакува парламента. Нарече ни боклуци, само защото НС иска да му ограничава правомощията“, Той беше категоричен, че е дал пример каква е европейската практика, но не и за защита на конкретно лице.

Това бях първите думи на Иванов, след като в записите на Радостин Василев, се чува неговото име с предложение как да се забави свалянето на имунитета на Борисов.

„Службите са наши“: какво се казва в записа на отцепника Василев

„Имаме ситуация, в която прокуратурата открито заявява през устата на главния прокурор, че ще атакува парламента заради факта, че парламентът се опитва да ограничи безконтролността на главния прокурор“, посочи той.

„Затова съществуват имунитетите, да бранят народните представители. Ние сме обсъждали практиката на Европейския парламент за много по-внимателно

разглеждане на исканията за сваляне на имунитети,

така че да може да се направи преценка. Не виждам проблем, че сме обсъждали европейска практика“, категоричен бе Иванов.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук