Христо Иванов

Приключи протестът на „Да, България“ пред МВР с искане за оставка на министър Младен Маринов.

Привържениците на ДБ се насочиха към парламента и към Министерски съвет, за да се включат в големия протест тази вечер.

Няколкостотин души настояваха пред МВР за оставката на вътрешния министър Младен Маринов.

Протестът мина без провокации и напрежение, броят на полицаите, които го охраняваха също беше минимален.

Съпредседателят на „Да,България“ Христо Иванов изпълни обещанието си и точно в 18 часа се появи пред МВР, за да поиска лично оставката на вътрешния министър.

С него бяха и други членове на „Да,България“ както и десетки протестиращи.

 

За момента няма ескалация на напрежението.

На протеста пред МВР дойде и богословът Калин Янакиев, провокиран от  „цинизма на Борисов“, който в среднощното си изявление от резиденция Бояна пред иконата на Богородица в събота заяви, че няма да се оттегли от властта, защото идва най-тежката финансова криза и призова хората да пазят полицията.

„Рано или късно тази, пред чиято икона произнесе своите цинизми, ще те накаже“, обърна се към премиера Бойко Борисов Калин Янакиев, който говори на протеста пред МВР.

 

Янакиев припомни, че майката на един от пребитите пред Министерския съвет младежи с часове не е знаела къде е той и какво е състоянието му.

По-рано от „Демократична България“ поискаха оставката на министър Младен Маринов заради полицейското насилие по време на протеста в петък, както и заради създалото се напрежение в парк Росенец в събота.

Според Атанас Атанасов Младен Маринов трябва да се прости с поста си и заради разследването „Осемте джуджета“, което е компрометирало МВР и конкретно вътрешния министър.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!