Христо Иванов

Очевидно е, че хората нито протестираха, нито гласуваха за подобен подход. В този случай отново има съмнения за задкулисие, свързано със Сарая. Това каза Христо Иванов пред Свободна Европа за предложението за сформиране на кабинет на Слави Трифонов.

Проектокабинетът беше оповестен вчера, а реакцията на съпредседателя на „Демократична България” идва днес.

“Очевидно Слави Трифонов не разчита на наша подкрепа, изглежда че разчита на нечия друга”, каза Иванов. Той заяви, че коалицията му е обещала на избирателите си да се работи за дълбока промяна, поради което и в 46-ото НС партията ще се опита да сформира обединение около идеите си.

“Когато се свика парламентът, ще инициираме разговори за формиране на мнозинство около реформа на съдебната система, отстраняването на Иван Гешев от поста главен прокурор, лустрацията и твърдата ни решимост влиянието на ДПС върху управлението на България да бъде прекъснато”, коментира още Иванов. И допълни, че тези приоритети “съвсем очевидно изключват връщане на формулата НДСВ и тройната коалиция на власт”, обясни Иванов пред Свободна Европа.

Ивайло Мирчев, кандидат-депутат от ДБ и едно от изявените лица на коалицията пък коментира предложението на Трифонов в своя Фейсбук профил:

„2021 г.. Усеща се като 2001 г. Липсва само обещанието за 800 дни и сладкарниците „Лучано“. Другото си е като преди – от лицата по ТВ, до състава на кабинета.”, ппише Мирчев, очевидно изтъквайки приликата и връзката с НДСВ.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!