Ицо Хазарта - Христо Петров
На снимката: Христо Петров - Ицо Хазарта

„Каквото и да съм чувал и виждал, за мен Народното събрание винаги е било място, в което под някаква форма е събран елитът на обществото – хора, които са заслужили със знания, умения, постижения, макар и с различни политически виждания. Една много голяма част от хората, които видях там, ми се стори, че не са за там”. Това каза Христо Петров, познат още като Ицо Хазарта, от „Продължаваме промяната“ в интервю за Дарик Радио.

Според него, в България може да има реформи, които да не са бавни и трудно, просто трябва да има една критична маса от хора.

На въпроса дали има експерти в Народното събрание Христо Петров отговори така: “На всяка една стъпка, която направим, винаги има хора, които ти казват какво не трябва да се направи, но не и какво трябва“.

“Когато си си подредил живота с малко корупция, която не забелязваш, когато целта ти е да имаш човек навсякъде, тогава на този човек няма как да му обясня, че има момент, в който трябва да се замислиш какво даваш, освен какво вземаш“, каза още той.

Това, което най-много го шокира е, че „в 21 век да целуваш ръка на някой политик или някой политик да дава ръката си да бъде целувана все още е реалност“.

На въпроса как би обяснил на тийнейджърите какво е мафия, той отговаря:

“Това, което трябва да знаят тийнейджърите за мафията, е, че тя не може без политиците. Ние като общество събираме едни пари под формата на данъци, които вместо да отидат за пътища, заплати, пенсии, училища, се намира начин да бъдат откраднати от определен брой хора. Това е мафията. […] Мисля, че всички имаха възможност да видят детайлен пример преди няколко месеца как мафията сваля правителство. Мафията е болест. Ние трябва да се борим с нея и да я разкараме“.

Христо Петров смята, че много неща се повтарят в годините, защото до голяма степен не си вярваме. “Да не излязат да гласуват хората е част от играта на лошите. Хората си мислят, че така наказват политиците, а те всъщност наказват себе си. Нещата са трудни, но не и невъзможни. Истинска промяна може да има, когато хората осъзнаят, че нещата зависят от тях“.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук