Решението на премиера на Великобритания Борис Джонсън за временно суспендиране на работата на парламента на страната предизвика широка вълна от възмущение. Прословутата британска сдържаност се разчупи и пример за това е гневният пост в „Туитър“ на един от най-известните британски актьори – Хю Грант – който отправи директни обиди към своя новоизпечен министър-председател.

Ето и автентичното му послание, следвано от „омекотен“ превод:

„Няма да се подиграваш с бъдещето на моите деца, няма да унищожиш свободите, за защитата на които моят дядо се би в две световни войни. Върви на майната си, прекалено рекламирана гумена играчко за баня. Британия се бунтува заради теб и твоята малка банда от мастурбиращи началници.“

Решението на Джонъсн резонира и в средите на консерваторите. Днес лидерът на шотландските консерватори Рут Дейвидсън подаде оставка днес, като се позова на действията на британския премиер Борис Джонсън за спиране на работата на парламента, информира АФП.

„Госпожа Дейвидсън се оттегли от позицията си след осем години работа“, се казва в изявление, цитирано от „Спутник“.

Дейвидсън, която подкрепи оставането в Европейския съюз на референдума през 2016 г., заяви, че се оттегля главно за да бъде със своя син, но също така спомена „конфликта заради Брекзит“ в изявление в „Туитър“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!