На снимката: Владислав Горанов

Административният съд в София обяви ареста на бившия финансов министър Владислав Горанов за незаконен. Според съда няма данни за извършено престъпление в момента на издаване на заповедта за арест на Горанов.

Представителят на Софийска градска прокуратура счита касационната жалба за неоснователна, а обжалваното решение на Софийския районен съд – за правилно, обосновано и законосъобразно, предаде БГНЕС.

„Настоящата инстанция не споделя релевираното в касационната жалба възражение, че са били налице данни за извършено престъпление към момента на издаване на процесната заповед“, се казва в решението на Софийския административен съд.
Той споделя и извода на Софийския районен съд „за незаконосъобразност на оспорената заповед поради несъответствието с целта на закона и нарушение на принципа за съразмерност по чл. 6 АПК“, се посочва в решението на съда.

Решението на съда е окончателно.

Бившият финансов министър беше задържан на 17 март заедно с лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов и медийния съветник Севделина Арнаудова.

От МВР обясниха, че разследването е по сигнал на Гражданското сдружение „БОЕЦ“, свързан със снимките с пачки евро и златни кюлчета, както и с твърдения на Васил Божков, че е бил изнудван да плаща подкупи на Борисов.

Тримата останаха в ареста за 24 часа, след което бяха освободени. След това Софийският районен съд (СРС) обяви за незаконни задържанията им.

По думите на бившия министър на вътрешните работи Бойко Рашков обаче арестите са били неотложни. Вижте още.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук