Белгия коронавирус

Белгия въвежда задължителна карантина за пътниците, пристигащи от два района на България- Североизточен и Югозападен. Това са част от промените в правилата за международно пътуване, въведени от белгийското министерство на външните работи.

Страната ни е разделена на две зони- „оранжева“ и „червена“

Предвижда се пристигащите от тези части на нашата страна, които с в „оранжевата зона“, да бъдат поставяни под двуседмична карантина – у дома, ако имат постоянен адрес в Белгия, или в приемен център. Тези пътници подлежат също на задължително изследване за Covid-19.

За пристигащите в Белгия от Северен централен, Югоизточен и Южен централен район в България изследването и карантината са препоръчителни.

Забранява се пътуването на белгийски граждани до Северното ни Черноморие

Забранява се пътуването от Белгия до Североизточен и Югозападен район в нашата страна. Тези части са в „червената зона“.  На практика е забранено пътуването на белгийски граждани до Северното Черноморие.

Препоръчва се пътуване с особено внимание до Северен централен, Югоизточен и Южен централен район в България.

От началото на август Белгия въведе задължението всеки, който пристига в страната, да попълни 48 часа предварително онлайн бланка с личните си данни и описание на местата, които е посетил в последните две седмици.

Това задължение се отнася и за преминаващите през Белгия транзит, ако пътуването им ще отнеме повече от две денонощия.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!