ГКПП Кулата
Опашка на ГКПП Кулата

За пореден ден трафикът на ГКПП „Кулата” е изключително натоварен. Към 8 часа опашката от чакащи за влизане в Гърция леки автомобили е към 10 километра.

Голяма част от туристите са от Република Сърбия, която може да стигне до южната ни съседка единствено през този пункт.

Причината за опашките са новите изисквания на гръцките власти за попълнена декларация и QR код, които изключително забавят проверките. Освен това Гърция позволява влизане в страната само през България, тоест всички, тръгнали към южната държава, трябва да изчакат на българо-гръцката граница. Очевидно трафикът през „Кулата“ ще бъде изключително натоварен през целия летен сезон.

На ГКПП „Промахон“ гръцките здравни власти извършват засилени проверки на влизащите.

От Главна дирекция „Гранична полиция“ препоръчват на пътуващите да използват и граничните пунктове „Капитан Петко войвода“, „Ивайловград“ и „Маказа“.

Екипи на полицията са на трасето на автомагистрала „Струма“, където са подредени колите, за да организират поетапно пропускането и да не предотвратят произшествия.

При “Илинден-Ексохи“ към Гърция се пропускат само товарни автомобили и сезонни работници със съответните документи.

Не се извършва преминаване през граничния пункт “Златоград“ в двете посоки.

На границата с Румъния е възстановено преминаването на моторни превозни средства през граничните пунктове Никопол и Кардам. При Русе и Видин трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили.

На границата с Турция – на пунктовете “Лесово“ и “Капитан Андреево“ трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход.

На границата със Сърбия и Северна Македония движението е нормално, съобщават от Граничната полиция, съобщава Гранична полиция.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!