Георг Георгиев
на снимката: бившият зам.-министър на външните работи Георг Георгиев

След като вече стана ясно, че председателят на 44-ото Народно събрание – Цвета Караянчева няма да бъде в бъдещия парламент, сред новите депутати има и още една изненада. Най-вероятно председателят на младежкото ГЕРБ, бивш зам.-министър на външните работи и редовно присъстващ на брифинги на партията – Георг Георгиев, също няма да бъде в 46-ото НС.

На тези избори острието на ГЕРБ беше кандидат-депутат от 14-ти МИР – Перник, където беше на второ място в листата, веднага след бившият министър на здравеопазването, а по-късно и на финансите – Кирил Ананиев.

Ананиев не е дублиран никъде в останалите листи, което означава, че в момента единственият начин Георг Георгиев да влезе в парламента е бившият министър да се откаже от депутатското си място.

Последният брифинг, на който Георгиев участва, беше преди 2 дни именно във връзка с изборите и изборните резултати.

„ЦИК като черна дупка погълна резултатите от редица секции зад граница. Има секции, които трябваше да бъдат разкрити, бяха събрани необходимият брой подписи, но въпреки подадените достатъчно на брой заявления, такива не бяха разкрити.”, каза тогава Георгиев, без да подозира, че в следващите четири години вероятно няма да може да прави гръмки изказвания по време на брифинги като депутат.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук