На снимката: Ицо Хазарта
На снимката: Христо Петров

През последната година и половина, откакто съм в парламента, в него са се приемали безброй неща, които на мен не ми допадат, но аз не съм изскочил да блокирам трибуната или да обвинявам някой, че е ненормален. Както има тролове в социалните мрежи, тези хора играят ролята на тролове в Народното събрание. Тяхната роля е да пречат.Това е деструктивно поведение. Правилата казват, че когато не си съгласен с нещо, имаш възможност да внесеш предложение и мозинството да каже дали е добре или, не е добре да се случи това, което казваш. Това заяви депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Христо Петров, известен като Ицо Хазарга, по БНТ.

Повод за коментара му беше днешният скандал в парламента, който блокира работата на Народното събрание. Припомняме, че депутати от „Възраждане“, БСП и ИТН се събраха около трибуната в залата, като форма на протест срещу демонтажа на Паметника на съветската армия, който продължи и през днешния ден. Около обяд след проведен председателски съвет и множество разисквания заседанието беше прекратено.

„На тях им беше нужен театър. След като не можеш да активираш обществена подкрепа за своята кауза, единственото нещо, което ти остава, е да бъдеш трол и да правиш театър“, добави Ицо Хазарта.

По повод на критиките на президента Румен Радев за премахването на паметника заяви:

„Президентът каза, че демонтажът е атака срещу държавността. Добре е всеки един човек, който има поне малко познания по история, да го попита посегателство срещу чия държавност е това. Защото, ако е посегателство срещу държавността на България, то е срещу едни хора, които са я съсипали“

Той засегта и приетите промени в Семейния кодекс, които улесняват значително достъпа на осиновени лица до информация за биологичните им родители.

„Това ще помогне на тези, които търсят своя произход, да го открият, без да минават през хиляди ненужни процедури. Това са хиляди хора, което са били лишени от това право. Дойде моментът справедливостта да се върне“, заяви Петров.

Такова изменение не е малко, защото ролята е на полтиците е личните съдби на хората да вървят в по-добра посока, добави той.

Депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ съобщи, че се предвижда създаването на национална система за електронно канидатстване, което да улесни процеса на осиновяване. Има нужда от това, защото статистиката показва, че има спад на осиновяванията, а в същото време има много хора, които се опитват да осиновят дете, но не успяват заради процедурите, посочи той.

Още актуални коментари – четете тук

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук