Елон Мъск

Предприемачът Илън Мъск остана на трето място в списъка на най-богатите хора в света според агенция „Блумбърг“. Състоянието на Мъск намаля на фона на спад в стойността на компанията „Тесла“, която той ръководи.

Според „Блумбърг“, който класира най-богатите хора в света, състоянието на Мъск е паднало до 160,6 млрд. долара до понеделник вечерта. Така Бернар Арно, главен изпълнителен директор на френската група компании LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy), със състояние от 161 долара , го надмина в битката за второто място в рейтинга. Първата позиция в списъка се държи уверено от ръководителя на корпорацията на „Амазон“ Джеф Безос със 190 млрд. долара.

Агенцията подчертава, че състоянието на Мъск намалява на фона на спадащите акции на производителя на електрически автомобили „Тесла“.

Според изчисленията на „Блумбърг“ през последните два месеца капитализацията на компанията е спаднала с почти 20% поради липсата на запаси от полупроводници, както и заради силната конкуренция от страна на производителите на автомобили, които работят с гориво.

Мъск за първи път се изкачи на първо място в класацията на милиардерите на „Блумбърг“ през януари тази година, след като акциите на „Тесла“ се повишиха с повече от 750% през изминалата година. Тогава състоянието на предприемача се оценяваше на 184 милиарда долара, а по-късно нарасна до 190 милиарда долара. В края на февруари той падна до второ място в рейтинга, губейки от Безос.

Междувременно 72-годишният Арно добави най-много към състоянието си. Нетната му стойност се покачи с почти 47 млрд. долара и стигна рекордните за него 161,2 млрд. долара. Повишаването е резултат от нарастване на продажбите на предлаганите от неговите фирми луксозни стоки в Китай и други части на Азия.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук