Илиян Василев
на снимката: Илиян Василев

Тотално гипсиране в президентството е имало вчера. Личи по всичко. Дори по часа на качената на президентския сайт официална информация (почти в полунощ) за отправената от държавния глава Радев официална покана към президента Путин да посети България.

Заявката за разговор с Путин е била направена и e било протоколно насрочено време за разговор. По молба на Радев. Това Кремъл съобщава изрично.

Русия, съответно темата „Путин, покана“ трябваше да бъде „позитивно“ вдигната и доразвита от пристигналия по покана на „Атака“ в София Анатолий Карпов .

Обаче, за жалост, той се оплете с „византийската кирилица“ и тотално обърка плановете на президента за позитивна нагласа, на чийто фон „смелата“ покана към Путин от смелия летец, трябваше да бъде възприета още по-радостно от радостните избиратели.

Да, но не! Вестта за разговора „на върха“ попадна във фоновата среда на поредната груба проява на съзнателно невежество от висш функционер на режима на Путин.

Цацаров също помогна, както може. От сърце и душа оплетен с „кирилицата“, залагайки на словесни шаблони със славянските „земи“. Вероятно, защото и той не е наясно, кой е сътворил кирилицата.

В резултат – фалстарт на Радевата покана. Самият Кремъл нарочно подчерта, че датата на посещението ще се уточнява, което оставя „отворен“ въпроса кога и дали изобщо поканата е получила положителен отговор. Но, ако не стане за 3 март, тогава президентът Радев увисва и с юбилейността, тъй като по друго време контекстът ще е напълно различен.

Не изпитвам никакво удоволствие да анализирам тези Сизифови мъки на нашите топ политици, но се налага, защото между националната гордост и личната им суета трябва да има граница, обръща внимание Илиян Василев, бивш посланик на България в Русия в свой блиц коментар във фейсбук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!