Държавният глава Румен Радев отправи покана към президента на Руската Федерация Владимир Путин да посети Българи, съобщи снощи в 23:10 ч. пресцентърът на президентската институция.

Президентът Румен Радев е поздравил в телефонен разговор президента на Руската Федерация Владимир Путин и руския народ по повод отбелязването на Деня на Русия – 12 юни. Разговорът е продължил 20 минути и е по инициатива на българската страна, става ясно от публикуваното.

Беше отбелязана дълбоката историческа и духовна връзка между българския и руския народ, информират от президенството.

По повод навършването на 140 години от края на Руско-турската война от 1877-1878 г. и Освобождението на България, българският държавен глава отправи покана към своя руски колега да направи официално посещение в страната ни през 2018 г. Президентът Путин благодари за поканата и я прие, като точната дата на визитата предстои да бъде уточнена. Руският президент благодари на президента Радев и за приноса му за развитието на двустранните отношения, пише още в съобщението.

По инициатива на руския президент е бил направен преглед на двустранното търговско-икономическо сътрудничество, както и в сферата на енергетиката, беше изразено общо желание за тяхното последващо развитие и задълбочаване без да бъдат политизирани и на основата на взаимна изгода, уточнява пресцентърът на държавния глава.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!