Трафикът на българските гранични контролно-пропускателни пунктове към 06:00 часа на 05.07.2020 г.

На границата с Република Гърция:

На ГКПП Кулата на изход от България трафикът е нормален.  На граничните пунктове Капитан Петко войвода, Маказа и Ивайловград трафикът на изход е нормален.

На ГКПП Илинден-Ексохи към Гърция се пропускат само товарни автомобили и сезонни работници със съответните документи.

Не се извършва преминаване през ГКПП Златоград в двете посоки.

На границата с Румъния:

В Румъния се пропускат български граждани без да им бъде налагана карантина. Възстановено е преминаването на моторни превозни средства през ГКПП Никопол и ГКПП Кардам. Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските Кайнарджа и Крушари. Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през ГКПП Русе и ГКПП Видин. Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница. На  ГКПП Видин трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили.

На границата с Република Сърбия на ГКПП Калотина, ГКПП Връшка чука, ГКПП Брегово, ГКПП Стрезимировци и ГКПП Олтоманци трафикът е нормален. Република Сърбия отмени всички наложени ограничения за лицата, желаещи да влязат на територията на страната с леки автомобили, микробуси и автобуси.

На границата с Република Северна Македония на ГКПП Гюешево, ГКПП Станке Лисичково и ГКПП Златарево трафикът на товарни автомобили е нормален. Възстановено  е преминаването на леки коли, микробуси и автобуси през пунктовете, съпределни на ГКПП Златарево и ГКПП Станке Лисичково.

На границата с Република Турция: Възстановено е пропускането на чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси на влизане в Турция. Трафикът на ГКПП Лесово и на ГКПП Капитан Андреево е нормален за товарни автомобили на изход.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!