магистрала

Индия е световен рекордьор като строи 25-километров път за денонощие.” С изграждането на 2,5-километров 4-лентов бетонен път и 1-лентов 25-километров асфалтиран път Солапур-Биджапур в рамките на 24 часа, Индия постигна световни рекорди”. Това заяви министърът на автомобилния транспорт и магистралите Нитин Гадкари, цитиран от „Бизнес Стандарт“.

„Счупихме световните рекорди на Гинес този месец.

Сега Индия държи световния рекорд за най-бързо строителство на пътища“, каза Гадкари.

Икономика за 5 трилиона щатски долара

„Политиката на 21-ви век е тази на прогреса. Премиерът Нарендра Моди ни възложи мисия да направим така, че независима Индия да има икономика за 5 трилиона щатски долара“, каза той.

Рекордьори за 2020 г.

По-рано в четвъртък министерството на пътищата, транспорта и магистралите (MoRTH) в изявление информира, че строителството на националните магистрали е достигнало рекордните 37 километра на ден през 2020-21 година.“Министерството е постигнало рекордното изграждане на 37 километра магистрали на ден през 2020-21 година, което е безпрецедентно“, се казва в него.

137 625 км магистрала

Освен това се казва, че през последните седем години дължината на националните магистрали се е увеличила с 50% от 91 287 км към април 2014 г. до 137 625 км към 20 март 2021 г.

„Това не би било възможно без отдадеността и работата в екип на длъжностните лица и другите заинтересовани страни. Тези постижения са безпрецедентни и нямат паралел в никоя друга държава в света“, каза Гадкари

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук